Fuldstændig frihed

Nærsynethed, langsynethed, aldersbetinget syn – der findes mange problemer med synet, som kan begrænse vores visuelle opfattelse. I de fleste tilfælde kan et par optimalt tilpassede briller med de rigtige glas hjælpe os med at se tydeligt igen. Hvilken type glas passer så bedst til hvilken synsfejl? Det vigtigste i et par briller er selve glassene, og der er virkelig mange typer at vælge imellem.

  • Enkeltstyrkeglas – almindelige brilleglas med samme styrke i hele glasset er for dig, som er nærsynet eller langsynet.
  • Progressive glas – Individuelt tilpassede glas, som giver dig perfekt skarphed på alle afstande. Progressive glas har styrke for nær-, mellem- og afstandszonen i et og samme glas med glidende overgang. Styrken ændres jævnt oppefra og nedad og går fra afstands- til nærsyn.
  • Arbejdsglas – Perfekt syn ved computeren og ingen ondt i skuldre og nakke med briller, der er tilpasset til netop dine synsbehov på arbejdet og optimeret til alle de afstande, der kræves for at kunne arbejde foran en computerskærm.
  • Solbriller i din styrke. UV-beskyttelse, sikker stil og tydeligt syn udendørs får du med solbriller i din styrke. Solbriller kan være ensfarvede, gradueret farvede eller have spejlglas. De kan også skifte i farvestyrke afhængigt af lysforholdene udendørs eller være polariserede og forhindrer så de lysreflekser og spejlinger, som opstår, når solens stråler rammer våde vejbaner, vandoverflader eller metaloverflader.
  • Fuld UV-beskyttelse i klare glas. Alle almindelige brilleglas fra ZEISS har UV-beskyttelse på samme niveau som de bedste solbriller – fuld UV-beskyttelse op til 400 nm.

Fem råd til dig og dine nye brilleglas:

Briller kan fungere som en god kollega eller ven, der er med til at hjælpe dig i hverdagen. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på dem og giver dem lidt ekstra omsorg – præcis som du gør det med en god ven.

  1. Brug ikke ærmer, viskestykker eller slips til at rengøre dine brilleglas. Det hjælper på kort sigt, men ikke i længden.
  2. Puds dine glas med en mikrofiberklud. Mikrofiberklude bør vaskes ved højst 40 °C, og undgå at bruge skyllemiddel. Hvis du bruger skyllemiddel, risikerer du at lave streger på brilleglassene, næste gang du pudser dem.
  3. Ridser kan ikke tørres væk, og det gælder både plast- og mineralglas. Hvis du får en ridse i dine brilleglas, selvom den måske er lillebitte, vil lyset sprede sig gennem den lille ridse og irritere øjet. I så fald bør du gå tilbage til din ZEISS-optiker.
  4. Dine briller har brug for et hjem! Opbevar dem i et hårdt etui, når du ikke bruger dem. Hvis du ikke har noget etui med dig, kan du lægge dem et sikkert sted med glassene opad.
  5. Briller kan ikke lide ekstremt høje eller ekstremt lave temperaturer. Den varme, der dannes i en bil på en varm sommerdag, er et eksempel på et miljø, som dine briller ikke kan lide. Det samme gælder for sauna eller varmekilder i hjemmet. Udsæt ikke dine briller for unødvendigt høje temperaturer.